De Nieuwe Wetenschappers

SCHIEDAM

Even voorstellen! Ik ben Arjan van Zoest


Hallo buren! Ik ben Arjan van Zoest. Ik heb het stokje doorgekregen van Vincent en nu is het mijn beurt om jullie wat meer over mezelf en mijn werk voor De Nieuwe Wetenschappers te vertellen.

Hoi Arjan! Zeg vertel, wat doet een projectcoördinator zoal?

Kort gezegd komt het er op neer dat ik ervoor zorg dat de projecten goed voorbereid van start kunnen gaan. Het is een ontzettend veelzijdige baan en geen dag is hetzelfde. Je hebt te maken met techniek, planning, financiën en communicatie. Het geeft mij echt een kick als na al het puzzelen de stukjes op een goede manier in elkaar passen.

Dus jij moet aardig ver vooruit kijken?

Ja klopt! De eerste planningen van dit project zijn van ongeveer 4 jaar geleden. De Nieuwe Wetenschappers wordt in 4 fases gebouwd en de planning hiervoor is al in 2016 voorbereid. Ik ben zelf vanaf fase C betrokken en houd me nu bezig met fase C en D.

Ben je nog weleens op de bouwplaats te vinden?

Jaaaa, zeker wel! Ik ben een dag per week op kantoor aan het werk en zo’n 3-4 dagen in de bouwkeet. Je krijgt gewoon een veel beter gevoel wat er speelt op de bouwplaats als je er zelf ook bent. Daarnaast ben ik nog bezig met de opleiding Bouwprocesmanagement.

Wat maakt de bouw voor jou zo leuk?

Ik vind het sowieso leuk om iets te maken. En de bouw is enorm dynamisch. In mijn werk vind ik die veelzijdigheid heel fijn. Zo ben je in gesprek met een timmerman en de uitvoerder en wat later ben je bezig met het uitwerken van een detailtekening of planning.

En ben je zelf een beetje handig?

Haha, ik vind zelf van wel. Ik wil mezelf geen volleerd timmerman noemen maar alle facetten van een huis timmeren heb ik weleens gedaan. En dat helpt me nu enorm in m’n werk. In plaats van een accutol en een hamer werk ik nu veel met het 3D (BIM) model. Daarin bouwen we een woning of gebouw eigenlijk voor de eerste keer virtueel op.

Aan wie geef jij het stokje door voor de volgende kennismaking?

De volgende keer stel ik jullie graag voor aan Gigi Liu-Chong, een van onze BIM Projectmodelleurs.