De Nieuwe Wetenschappers

SCHIEDAM

Even voorstellen! Ik ben Vincent van den Bulk


Hallo buren! Ik ben ........ Vanaf nu posten we met regelmaat een portret van de mensen die betrokken zijn bij De Nieuwe Wetenschappers. Het bouwteam is nog wel even aan het werk in de Wetenschappersbuurt. Wel zo leuk als je dan een beetje weet wie er allemaal werken aan De Nieuwe Wetenschappers. Zowel voor als achter de schermen. We trappen af met uitvoerder Vincent van den Bulk.

Vincent, vertel eens. Wat doet een uitvoerder precies?

Poe, hoe ga ik dat uitleggen? Als uitvoerder ben je als het ware de dirigent van de bouwplaats. Het is een hele diverse baan en geen dag is hetzelfde. Ik ben de spin in het web die ervoor zorgt dat alle partijen aangehaakt zijn en blijven. En dat alles samen met het team binnen de planning, begroting en volgens tekening wordt gemaakt.

Met hoeveel man zijn jullie hier aan het werk?

Dat verschilt maar op de piek momenten zijn we in totaal met zo’n 40-50 man aan het werk. We zijn druk bezig met de woningen in fase C en gaan langzaam ook starten met de werkzaamheden voor de laatste fase.

Je bent nu al zo’n 3 jaar aan het werk hier in de Wetenschappersbuurt. Wat zijn de uitdagingen op dit werk?

Voor de bouw van De Nieuwe Wetenschappers maken we gebruik van geprefabriceerde onderdelen. En dat brengt soms wat logistieke uitdagingen met zich mee dat o.a. veel vergt van de samenwerking/afstemming met de vertegenwoordiging vanuit de gemeente Schiedam-Oost.

De voorbereidingen in de wijk nemen vooraf veel tijd in beslag maar het werken met prefab onderdelen betekent ook dat als het opbouwen van de wanden en vloeren éénmaal begonnen is, in een rap tempo het zogenaamde casco - het karkas van de woning - staat. Alle disciplines volgen dan kort op elkaar.

Wat maakt dit een bijzonder project?

We bouwen hier niet alleen huizen maar werken ook écht aan de wijk. Als ik de kinderen die wonen in de eerste fasering die we hier gebouwd hebben, zie buitenspelen, dan ben ik trots! Het is nu zo open en licht en met ruimte om te spelen. Dan besef je waar je de transformatie van de gehele buurt voor doet!

Aan wie geef jij het stokje door voor de volgende kennismaking?

Aan Arjan van Zoest, projectorganisator.