JOHAN WAGENAARKADE

UTRECHT

Nieuwsbrief 2


Een nieuwe nieuwsbrief over de nieuwbouw
In opdracht van Woonin, voorheen Mitros, realiseert ERA Contour de nieuwbouw aan de Johan Wagenaarkade ter hoogte van 1-10 bis. De voorbereidingen hiervoor hebben enige tijd stil gelegen in verband met bezwaren van omwonenden. Inmiddels is er een bruikbare vergunning en zijn we alles aan het voorbereiden. Binnenkort is het zover: dan gaan we daadwerkelijk starten met de nieuwbouw bij u in de buurt. In deze nieuwsbrief vertellen wij u meer over de werkzaamheden en over wat u van ons kunt verwachten. Deze nieuwsbrief ontvangt u per post. De volgende nieuwsbrieven worden digitaal verstrekt.  Via de website www.eracontourbouwt.nl/projecten/johan-wagenaarkade kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Dit is project Johan Wagenaarkade
Het nieuwbouwproject aan de Johan Wagenaarkade bestaat uit drie gebouwen met twee- en driekamerappartementen. In totaal worden hier 54 sociale huurappartementen gerealiseerd. De appartementen liggen aan het park dat grenst aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het middelste blok heeft 5 verdiepingen, de twee hoekblokken elk 4 verdiepingen. De hoofdentrees van de woongebouwen bevinden zich aan de kant van het binnenterrein van de nieuwe complexen en is gelegen tussen de Hendrika van Tussenbroeklaan en de Petristraat. Het binnenterrein krijgt de naam Jan van Gilsehof, vernoemd naar de Nederlandse componist.

Dit gebeurt er de komende tijd
Nu we een bruikbare vergunning hebben, zijn we alles aan het opstarten om in maart de bouwwerkzaamheden te starten. Vanaf 3 maart is de Johan Wagenaarkade ter hoogte van de Dafne Schippersbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. U heeft hiervoor een wijkbericht ontvangen van de gemeente Utrecht. Deze knip wordt gemaakt omdat een deel van de rijweg aan de Johan Wagenaarkade verdwijnt en om de verkeersdrukte te beperken. ERA Contour start in opdracht van Woonin vanaf 3 maart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden.

We starten met het onttrekken van de weg, asfalt verwijderen en het inrichten van het bouwterrein; we plaatsen bouwhekken en een bouwkeet. Daarna gaan we aan de slag met het boren van bodembronnen, en aansluitend starten we met het aanleggen van de fundering voor de nieuwe woonblokken.

Bodembronnen
De nieuwe appartementen maken straks gebruik van een aardwarmtesysteem. Dit houdt in dat de woningen straks verwarmd worden met warmte die in de aarde opgeslagen zit. Om dit te realiseren, beginnen we in april met het aanbrengen van de bodembronnen. Dat gebeurt met een grote boorstelling. Het boren naar aardwarmte geeft weinig tot geen overlast. U hoort hooguit de boorstelling die staat te draaien.  

Fundering
Als alle bodembronnen in de grond zitten, kunnen we starten met het aanbrengen van de funderingspalen. We verwachten in juni zover te zijn. Dit betekent dat we palen diep in de grond aanbrengen. De palen vormen de stabiele ondergrond waarop de gebouwen straks gebouwd worden. In dit project maken we gebruik van in de grond gevormde funderingspalen. Deze palen worden geboord in plaats van geheid. Het grote voordeel van boorpalen is dat u minder geluidsoverlast ervaart dan bij traditionele heipalen.

Over ERA Contour
Bij ERA Contour ontwikkelen, bouwen en onderhouden we woningen. Dat doen we met ons hoofd én met ons hart. Wij kijken namelijk verder dan mooie woningen van goede kwaliteit alleen. Alle medewerkers van ERA Contour werken vanuit passie. Hun passie voor de stad, de buurt én de bewoners. Want als de omwonenden, terugkeerders én nieuwe bewoners gelukkig zijn in de buurt waar zij wonen, dan zijn wij gelukkig!

ERA Contour is gevestigd in Zoetermeer. We zijn actief in de Randstad, en net daarbuiten. Van Bergen op Zoom tot aan Alkmaar. En binnenkort dus bij u in Utrecht! Wij werken vaak middenin de stad. Dat betekent ‘werken op een postzegel’: met weinig ruimte rondom de bouwplaats en veel contact met direct omwonenden.

Wij houden u op de hoogte
Dit is de laatste nieuwsbrief die u van ons op papier ontvangt. Hierna informeren wij u graag over onze werkzaamheden via de website www.eracontourbouwt.nl/projecten/johan-wagenaarkade. Op de website kunt u uw emailadres achterlaten. Dan krijgt u de nieuwsbrief voortaan in uw mail.

ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers
ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers (www.verbeterdebouw.nl). Dat betekent dat wij gedragsregels hebben die ervoor zorgen dat de overlast voor de omgeving zo min mogelijk is. Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u dit altijd melden via de website van Bewuste Bouwers of buiten kantoortijden via TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473. U kunt ons ook bereiken via communicatie@eracontour.nl.

Nieuwe contactpersoon bij Woonin
Per 1 maart is er een nieuwe sociaal projectleider vanuit Woonin bij het project betrokken. Zijn naam is Kyran Goudzwaard. U kunt hem bereiken via de bekende mailbox halvemaan@woonin.nl of bellen met (088) 989 0562.