JOHAN WAGENAARKADE

UTRECHT

Nieuwsbrief 3


Waarschijnlijk heeft u het al gezien: ERA Contour is begonnen met de werkzaamheden voor de drie appartementengebouwen aan de Johan Wagenaarkade. De afgelopen periode hebben we de zogenaamde energiebronnen gemaakt die nodig zijn om de woningen gasloos en duurzaam te maken.

De bouw van de appartementen zelf gaat binnenkort van start. In deze nieuwsbrief informeren we u daar over.
 

We gaan werken aan de fundering met schroefboorpalen, voor minder overlast

De appartementengebouwen hebben een goede fundering nodig. Dat doen we met schroefboorpalen. Het woord zegt het al: we schroeven in de grond en daarna wordt in de schroefopening beton gegoten. Deze aanpak zorgt voor veel minder lawaai en trillingen dan met heipalen die in de grond “geslagen” worden.


Schroefboor-installatie

Vanaf donderdag 15 juni is er bouwverkeer naar en van de bouwlocatie

Om dit verkeer soepel te laten verlopen, is de rijrichting gekozen zoals op het kaartje (zie de geel-oranje pijltjes). Het bouwverkeer rijdt dus via de Petristraat het bouwterrein op en verlaat het bouwterrein via het Hendrika van Tussenbroeklaan. 

Op vrijdag 16 juni wordt de schroefboor-installatie op een grote vrachtwagen naar de bouwlocatie gebracht, waaarschijnlijk tussen 10.00 en 12.00 uur. Het is belangrijk dat we goed door de straat kunnen rijden, want het is een grote stelling.

Ook zullen er vanaf deze week meer vrachtwagens door de wijk rijden. Denk aan betonwagens of wagens voor de aan- en afvoeren van materiaal en materieel. Vrachtverkeer kan vanaf 7 uur aankomen.  


Parkeerverbod aan één kant van de Petristraat en het Hendrika van Tussenbroekplantsoen

Daarnaast is dit parkeerverbod voor een klein stukje tweezijdig, bij de hoek van de Petristraat en de Johan Wagenaarkade.

We realiseren ons dat dit voor de buurt vervelend is, maar dit parkeerverbod is noodzakelijk.
Het gaat om groot vrachtvervoer, soms met dubbele opleggers en grote bouwmaterialen.
We hebben uw hulp hard nodig om te voorkomen dat verkeer vast komt te staan, als bouwverkeer er niet door kan door verkeerd geparkeerde auto’s, of dat er schade veroorzaakt wordt. En het allerbelangrijkste: het parkeerverbod vergroot de veiligheid.

De gemeente Utrecht heeft een vergunning afgegeven voor een parkeerverbod op een aantal plaatsen langs de route van het bouwverkeer, zoals op het kaartje aangegeven (blauwe cirkels met rode rand en schuine streep). 
Uiterlijk woensdag 14 juni worden de verkeersborden (verbod tot parkeren) geplaatst op de plekken die tijdens de bouwperiode tijdelijk vervallen.Het parkeerverbod geldt op werkdagen van 06:45 tot 16:00 uur. Als de bouwplaats is gesloten in verband met vakantie, van zaterdag 22 juli t/m zondag 13 augustus, kan er doordeweeks wel geparkeerd worden.

Als er toch geparkeerd wordt binnen de tijden van het parkeerverbod, dan kan ERA Contour niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele schades als gevolg daarvan of kosten voor het wegslepen.


Bekijk de impressie video

Woonin heeft een mooie animatie laten maken van de gebouwen en het park waarin die komen te liggen. Klik hier om dat te bekijken.
 

Hoe lang duurt de bouw?
Volgens de huidige planning zijn de drie gebouwen klaar in het 3e kwartaal van 2024.

Dit is een prognose, die door ontwikkelingen of door weersomstandigheden kan veranderen.

 

Wij houden u op de hoogte en onze contactgegevens

Op deze website kunt u ook uw mailadres achterlaten, dan houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws.

Verder wordt er binnenkort een informatiebord aan beide kanten van de bouwplaats gehangen. Daarop wordt relevant informatie getoond, waaronder ook de nieuwsbrieven.

ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers (www.bewustebouwers.nl). Dat betekent dat wij werken met gedragsregels om de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Mocht u toch teveel overlast ervaren, dan kunt u dit altijd melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 088-9236988, ook bij calamiteiten of verdachte situaties.

Heeft u verdere vragen of opmerkingen, dan kunt u ook contact opnemen met de communicatieadviseur van ERA Contour: Michel Draisma, communicatie@eracontour.nl,
06 245 86 333

Voor vragen aan Woonin kunt u contact opnemen met Kyran Goudzwaard. U kunt hem bereiken via halvemaan@woonin.nl of bellen met (088) 989 0562.