LITTLE C

COOLHAVEN ROTTERDAM

Informatiebrief #8


“Hier word ik zó blij van!” Voor hoofduitvoerder Wim Verschoor bereikt Little C een mijlpaal die echt het delen waard is. Nou Wim, vertel! Waar word jij zó blij van? Hebben we gelijk weer een goede reden om onze buren te informeren.
 

EERSTE GEBOUW UIT DE STEIGERS
The Grand wordt zichtbaar

“Het moment dat we beginnen met het zakken van de steigers, vind ik altijd zo’n magnifiek moment.” We staan op de brug, vanaf hier heb je namelijk perfect zicht op de bouwplaats, terwijl Wim vol enthousiasme vertelt over wat u als omwonende binnenkort te zien krijgt.

Het metselwerk van het eerste gebouw, The Grand, is zo goed als klaar. Vanaf deze week gaan we verdieping voor verdieping de steigers weghalen. “Dan zie je het gebouw pas echt kleur krijgen. Persoonlijk vind ik dat het mooiste wat er is. Vanaf dat moment starten we ook met de afbouw. Let wel, de ruwe afbouw. De fijne afbouw dat duurt nog wel even. De zwarte aluminium puien komen erin, de binnenwanden, vloeren en dat doen we zo torentje voor torentje.”

“Overigens noemen wij in de keet The Grand gewoon B2. Jullie hebben er prachtige marketingnamen voor verzonnen; The Urban, The Grand, The Factory. Maar op de bouwplaats en in de keet werkt dat niet. Wij hebben het gewoon over de A en de B blokken en die verdelen we in B1, B2, B3 enz.”

Ps. Benieuwd welk gebouw The Grand precies is? Op het plaatje bovenaan deze pagina lees je alle namen van de gebouwen. Zo weet u tenminste naar welk gebouw u moet kijken. 😊

 

LEUK OM TE WETEN
Wim vertel eens! Vijftien gebouwen van baksteen; hoeveel metselaars zijn er bezig op een dag?
“Op dit moment metselen we met zo’n 40 metselaars per dag. En dat aantal wordt nog meer. We gaan naar 50 tot 60 metselaars op een dag. Stuk voor stuk allemaal ambachtsmensen. We gaan zo meteen naar minimaal 50.000 gemetselde stenen per week. Dus zo’n 2 miljoen stenen totaal. Ja, dat zijn nog eens aantallen!

Hoe weten al deze metselaars nou welk patroon ze moeten metselen?
Begint te lachen: “Ja, dat is een goeie! Omdat we zo’n hoog tempo draaien, hebben we twee uitvoerders die alleen het metselwerk begeleiden: eentje voor de A blokken en eentje voor de B blokken.”

Wat gaan we nog meer buiten zien?
“Je gaat zien dat we met steeds meer gebouwen starten met het metselwerk. En binnenkort bereikt het gebouw van het Familiehuis Daniel den Hoed het hoogste punt. Overigens check hieronder de oproep van het Familiehuis of je vrijwilliger wilt worden. Een paar uur in de week je actief inzetten voor een goed doel en dat lekker dicht bij huis. Ik zeg: Doen!”

En Wim met de kerst: gaan we dicht of gaan we door?
“Dat durf ik nu nog niet te zeggen. Maar lawaai gaan we niet maken."


FAMILIEHUIS DANIEL DEN HOED
Wil jij een paar uur in de week vrijwilliger zijn?

Eind 2020 verhuist het Familiehuis van Rotterdam-Zuid naar Little C om zich te vestigen in de bovenste zes etages van gebouw The Scott. Voor dit nieuwe en grotere logeerhuis is de organisatie op zoek naar onmisbare vrijwilligers die zich een paar uur per week willen inzetten om gasten een “warm, tijdelijk tweede thuis” te bieden tijdens een moeilijke periode in hun leven.

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt een warme logeerplek aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. De zelfstandige stichting ontvangt geen overheidssteun of financiële bijdrage vanuit het ziekenhuis en is daarom afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers. Voor meer informatie: www.familiehuis.nl.

 

Tot de volgende update!

Team Little C