LITTLE C

COOLHAVEN ROTTERDAM

Meet The Little Makers - Dennis Gouw


Bouwspot aan én gaan! Voor Dennis Gouw is het de hele dag alle hens aan dek. Even babbelen met je collega over hoe Feijenoord ervoor staat, is er niet bij. Meteen zie je een wachtrij met vrachtverkeer ontstaan bij één van de poorten. Als logistiek uitvoerder is Dennis verantwoordelijk voor het aan- en afvoeren van de benodigde bouwmaterialen, het in goede banen leiden van het vrachtverkeer en (het liefst) dat goederen en materialen precies op de juiste tijd op de juiste plek staan, zodat ze meteen kunnen worden verwerkt. Én dat op een relatief pietepeuterige bouwplaats.

Nog maar vier maanden geleden studeerde je aan de overkant Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en nu ben je de schakel in slim bouwen. Hoe ga je om met die verantwoordelijkheid?
"In het begin was het wel even wennen en aanpoten, hoor. Gelukkig krijg ik steeds meer grip op de werkzaamheden. Tijdens mijn studie wist ik al snel dat ik uitvoerder wilde worden. Hoe gaaf is het dan, dat je meteen al als logistiek uitvoerder in het uitvoeringsteam zit? Super toch! In mijn rol zorg ik dat de vrachten en materialen op de juiste tijd op de juiste plek staan. Heel eerlijk! Nu leer ik pas echt de kneepjes van het vak. De dagelijkse praktijk leer je niet uit een studieboek."

Hoe plan en regel je dat alles op rolletjes blijft lopen? Betekent dat de halve dag Excel sheets maken?
“Hahaha.......Gelukkig niet! Met Excel wordt het op zeker chaos. Ik werk met een intelligent en innovatief bouwticket systeem, dat TiQit heet. Dit ticketsysteem zorgt voor een overzicht per dag, wanneer, waar en onder welke kraan de vrachten op de bouw komen. De onderaannemers of hun leverancier kunnen een ‘ticket’ aanvragen (vaak in overleg met mij). Hierbij selecteren ze een tijdslot van een opstelplaats en optioneel de kraan. Deze keur ik dan goed of ik stel een ander tijdstip en/of opstelplaats voor. Dit zorgt voor een overzichtelijke logistiek op de bouwplaats."

Wanneer denk je: Zo! Goed gedaan, Dennis?
"'s Ochtends rond 07:00 uur komen er wel eens 6 verschillende vrachten op hetzelfde moment binnen. Als die vrachten snel op de juiste plek staan en gelost zijn volgens planning. Heb ik om 8 uur wel eens een momentje van YES!"

Gestart op het MBO, vervolgens afgestudeerd HBO Bouwkunde, wat maakt de bouw voor jou zo aantrekkelijk? 
"Als klein mannetje stond ik al naast mijn vader als hij aan het klussen was. Ik vroeg hem dan het hemd van het lijf; "Waarom doe je het zo? Is het zo niet handiger? Dan stond mijn vader wel eens op zijn hoofd te krabben en te denken: Die Dennis heeft gelijk! Dat ik uitvoerder wilde worden, wist ik dus al snel." En lachend er achteraan: "En mijn vader ook! De stageperiodes tijdens mijn MBO en HBO-opleiding bevestigde dat."