LITTLE C

COOLHAVEN ROTTERDAM

Meet The Little Makers - Casper van Linden


Als je hobby sudoku is, dan is Little C een echte breinkraker. De uitdaging is om alles zo op elkaar af te stemmen, dat alle materialen voor de bouw op tijd besteld, gemaakt en geleverd worden. En ondertussen moet je ook zorgen dat alles veilig op zijn uiteindelijke plekkie komt. Aan Casper van Linden, werkorganisator ruwbouw, de taak om te zorgen dat alle puzzelstukjes soepel in elkaar passen.

Hoever moet jij vooruit kijken in je glazenbol wil alles perfect op elkaar afgestemd zijn?
"Voor de meeste onderdelen is dat toch wel 20 weken voordat we het nodig hebben. Maar dat is nog peanuts vergeleken met het inrichten van de bouwplaats. Een jaar voordat de eerste heipaal de grond inging, waren we al aan het tekenen en schuiven over de plek van de torenkranen, de bouwroutes, opslag materialen."

Als jij een keertje niet scherp bent, wat voor consequenties heeft dat?
"Nou, dan zijn mijn collega's niet blij met mij! Door 1x niet alert te zijn, lopen we het risico dat materialen niet op tijd op de bouw zijn of niet passen. En dan krijg je het een domino-effect; werkzaamheden vertragen of moeten zelfs helemaal worden stil gelegd. Het is dus zaak, dat we in de voorbereiding scherp blijven. Wij zijn het laatste loket/vangnet voordat materialen op de bouw aankomen, gemaakt en gemonteerd worden."

Welke hoeveelheden staan er op jouw boodschappenlijstje? Hoeveel kuub beton heb je bijvoorbeeld al besteld voor Little C?
"Beton bestellen de uitvoerders. Maar om je even een beeld te geven; er wordt zo’n 60.000 m2 breedplaten verwerkt op de bouw, zo’n 3.500.000 kg wapeningsstaal, 568 betonnen liftwanden/liftdakplaten/kolommen en 1634 betonpalen (funderingspalen). Een serieuze boodschappenlijst dus."  

Hoe voelt het als oud student Bouwkunde om voor de deur van de Hogeschool een project te bouwen?
"Het is wel bijzonder om na 6,5 jaar recht voor de deur te werken. En eindigd lachend: "Ik parkeer mijn fiets op nagenoeg dezelfde plek als toen."