PORSELEINEN HOF

DELFT

Een nieuwe update vanaf de bouwplaats


Beste buren,

Het is weer tijd voor een update vanaf de bouw. Zoals u vast gezien heeft, gaan we de hoogte in voor de woontoren bestaande uit 85 huurappartementen. En ook zijn we al aardig op weg met de bouw van de 17 koopeengezinswoningen.

Aan de hand van een aantal foto’s willen we u graag laten zien waar we momenteel mee bezig zijn.

Hier ziet u het uitzicht op blok de Porseleinen Toren. We gaan omhoog! Inmiddels is de 8e verdiepingsvloer gestort en nog 3 lagen te gaan tot de dakvloer.

Het appartementengebouw heeft een getrapte opzet, met verspringingen in de gevels en de groene daktuinen. De appartementen komen aan de Industriestraat; de eengezinswoningen aan de Ambachtstraat.

Hierbij een viertal foto’s van de bouwwerkzaamheden in het appartementengebouw. Op de foto linksboven kunt u zien dat we zijn gestart met het plaatsen van woning scheidende wanden. Deze wanden worden uitgevoerd in metal stud. Op de foto daarnaast (rechtsboven) zijn de stempels in de woning te zien ter ondersteuning van de vloer. Zodra het beton voldoende is uitgehard, kunnen deze weer weg. Ook de wapening voor de wanden van de 9e verdieping staan klaar (foto linksonder). En op het beeld rechtsonder is het uitzicht op de Porseleinen Toren te zien vanaf de steiger van de eengezinswoningen.

Werkzaamheden in het appartementengebouw

De gevel

Foto links: Je staat hier op het steiger van de 2e verdieping. Hier is gestart met het aanbrengen van de profielen voor de gevel.

Foto rechts: Een voorproefje van de hoe de gevel eruit komt te zien. Let op, dit is nog niet de juiste steen. De gevelstenen worden namelijk mat en glanzend wit. Zo krijgt de woontoren een ‘porseleinen’ uitstraling, die doet denken aan het wereldberoemde Delfts Blauw.

De eengezinswoningen

In de 1e verdiepingsvloer is gestart met het aanbrengen van de installaties. Dat is te zien op onderstaande foto - linksboven.

De onderstempeling van de vloer aan de achterzijde van de woningen ziet u op de foto daarnaast. De HSB elementen van de achtergevel, inclusief de kozijnen, zijn al geplaatst.

HSB staat voor houtskeletbouw. Prefab HSB-elementen kunnen bestaan uit daken, wanden en binnen- en buitenwanden, opgebouwd uit houten frames. Deze prefab frames worden in de fabriek geproduceerd, geïsoleerd, samengesteld, afgewerkt en eventueel al voorzien van kozijnen.

Vanaf de 8e verdiepingsvloer van het appartementengebouw heb je een mooi uitzicht op de eengezinswoningen (onderste beeld).

Wat betekent dat voor u?

Onze werktijden blijven onveranderd. We zijn op de bouwplaats tussen 07.00 uur en 16.00 uur aan het werk.

Omdat we nu gestart zijn met de afbouw en met de eengezinswoningen wordt het drukker op de bouwplaats. Ook is er een continue aan- en afvoer van materiaal en materieel.

Heeft u vragen? Zo komt u met ons in contact

U kunt vragen stellen via porseleinen-hof-omgeving@eracontour.nl. We antwoorden u zo spoedig mogelijk. Dat doen we of per email of telefonisch.
 

Meldingen bij overlast: Bewuste Bouwers

Wij doen ons best om de overlast voor u als omwonende tot een minimum te beperken. ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij “Bewuste Bouwers”. Dat betekent dat wij gedragsregels hanteren die tot doel hebben de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk te beperken.

Mocht u desondanks toch een melding willen doen, dan kan dat bij TBI Direct via telefoonnummer 0900 - 824 34 73 (€ 0,025/ minuut) of via www.bewustebouwers.nl (kosteloos).

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en horen het graag als u vragen heeft.  

Hartelijke groet,
namens het team van ERA Contour

Maries Jumelet
Projectmanager