THE HUDSONS

ROTTERDAM

Hallo buren! Ik ben Rosanne Stel


Wie op een werkdag langs de bouw loopt, heeft haar misschien weleens gezien? Met haar stralende lach is Rosanne Stel een vrolijke verschijning op de bouwplaats. Rosanne is trainee bij TBI en werkt op dit moment als werkvoorbereider bij The Hudsons. Gedurende het 2-jarige traineeship kijkt zij in de keuken bij verschillende TBI ondernemingen en leert zo alles over Techniek, Bouw en Infra.  

Hoe sta jij je mannetje als enige vrouw in de keet? Of is dat echt zwaar achterhaald? 
"Ik doe niet echt iets bewust om mijn mannetje te staan. Het zal, denk ik, vooral mijn nuchtere houding zijn? Als je als vrouw voor een opleiding in de Techniek kiest, dan weet je dat in de minderheid bent. Ik houd ook wel van de directheid van mannen. De bouw is een gezellige plek waar makkelijk grapjes worden gemaakt. Uiteindelijk draait het toch om of je kennis van zaken hebt. Lachend: En soms is die extra gunfactor ook best handig."

Werkvoorbereider betekent dat letterlijk het werk voorbereiden?
"Daar komt het in het kort wel op neer. Samen met twee andere werkvoorbereiders zorg ik dat alles wat buiten nodig is, op tijd is en voldoet aan de gestelde specificaties. Ik heb inmiddels ontdekt, dat voor 1m² bouw soms wel tien partijen een aandeel hebben. Mijn taak is ervoor te zorgen, dat alles op elkaar aansluit. Ik moet dus veel informatie van leveranciers en onderaannemers - zoals tekeningen en planningen - verzamelen, controleren en verspreiden."

Waarom heb je voor een traineeship bij TBI gekozen?
"Het leuke van een traineeship is, dat je in drie periodes van acht maanden bij verschillende TBI bedrijven werkt. Dit is mijn eerste periode bij ERA Contour. Hier leer ik als werkvoorbereider heel praktisch hoe de bouw werkt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Alle theorielessen van de Hogeschool en de Technische Universiteit komen van pas. Na deze periode ga ik naar Croonwolter & Dros. Het mooie van zo’n traineeship is dat je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen door middel van verschillende coaching en trainingen."

Vertel hoe Jong Betrokken én Rotterdams ben jij? Lange tijd was je connector bij R’damse Nieuwe. 
"Ja klopt! Oorspronkelijk kom ik uit Brabant, dus heel Rotterdams ben ik niet. Maar vanaf 2011 woon ik in Rotterdam en ben ik echt van deze stad gaan houden. Er gebeuren super gave dingen. De interesse in ondernemerschap is tijdens mijn periode als connector bij R’damse Nieuwe zeker gegroeid. Vanuit die rol hielpen we Rotterdammers met een tof idee te groeien. Ik raak echt geïnspireerd van alle initiatieven die er in Rotterdam zijn..  

Wat vind jij het leukste plekje in West?
"Rotterdam staat bekend om het contrast tussen oud en nieuw. Dus ik heb twee leukste plekjes in West😉 Ik vind het gebied rond de Keilewerf heel interessant. Er ontstaan hier zoveel creatieve innovaties. Buurman en Buurman bijvoorbeeld, die geven bouwmaterialen een nieuw leven. Ik heb hier zelf weleens materialen gehaald voor een nieuwe kast. We gaan waarschijnlijk ook met hen samenwerken voor The Hudsons. En het mooiste stukje oud Rotterdam is voor mij Historisch Delfshaven."

Aan wie geef jij het stokje over op bouwplaats?
Aan Evert! Een vrolijke, behulpzame timmerman die je absoluut beter moet leren kennen."


Bekijk ook

Uw contactpersoon

Delian de Gier

Andere berichten