AQUARIUS

AMSTELVEEN

Update bouwwerkzaamheden december 2022


Beste buren,

Goed nieuws vlak voor de feestdagen! De grote sloopwerkzaamheden zijn afgerond! Het is en blijft een bouwplaats dus helemaal geluidsstil zal het niet worden maar nu de grote sloop klaar is, zal u ook een stuk minder overlast ervaren.

Hieronder staat een overzicht van de werkzaamheden voor de aankomende periode:

Een extra laag woningen op beide gebouwen
Bovenop beide gebouwen komt een extra laag met woningen. Dit worden woningen met twee verdiepingen, zogenaamde maisonnettes. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de houten opbouwen op de daken.

De houten op-top woningen staan er allemaal op voor de kerst. Zowel op het lage als het hoge dak. Momenteel brengen we gevelbeplating aan bij de op-top woningen van het lage dak.

Nieuwe liften en trappenhuizen
De nieuwe Aquarius krijgt vier entrees. We hebben daar nieuwe liftschachten voor gemaakt en de betonnen ruwbouw van de vier nieuwe trappenhuizen is nu ook gereed.

Binnen werkzaamheden
In oktober zijn we van start gegaan met de werkzaamheden in het gebouw. De binnenbouw is in volle gang en verloopt volgens plan. Deze werkzaamheden lopen nog een flinke tijd door, zeker tot aan de zomervakantie 2023.

Herinrichting openbaar gebied
Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente over de herinrichting van het terrein. De herinrichting van het openbaar gebied vindt plaats na oplevering van het gebouw. Zodra we hier meer over kunnen vertellen, laten we dat u in een volgende nieuwsbrief weten.

Wat betekent dat voor u?

Nu de grote sloop klaar is, is er minder geluidsoverlast voor de buurt. Voor geluidsoverlast moet u rekening houden met het huidige niveau. Ook het werkverkeer voor de aan- en afvoer van materialen blijft onveranderd. Stofoverlast is er nu niet of nauwelijks, en dat blijft in de komende periode ook zo.

Onze werktijden blijven ook hetzelfde. We zijn op de bouwplaats tussen 07.00 uur en 16.00 uur aan het werk.

Bewuste Bouwers
Wij doen ons best om de overlast voor u als omwonende tot een minimum te beperken. ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij “Bewuste Bouwers”. Dat betekent dat wij gedragsregels hanteren om de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk te beperken. Wilt u desondanks een melding doen, bel TBI Direct via telefoonnummer 0900 - 824 34 73 (€0,025 / minuut) of via www.bewustebouwers.nl (kosteloos).

Kerstvakantie

De kerstboom staat, de lichtjes hangen, jaaa, de feestdagen staan voor de deur! Namens het hele team wensen wij u hele fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar! Wij gaan er ook even tussenuit. De bouwplaats is vanaf vrijdag 23 december 2022 gesloten. Maandag 9 januari 2023 zijn wij weer aan het werk en bereikbaar.

Wij houden u op de hoogte
Wij verwachten u rond maart 2023 een nieuwe update te kunnen geven. Verder informeren wij u graag over onze werkzaamheden via de website: www.eracontourbouwt.nl/projecten/aquarius. Heeft u vragen? U bent op werkdagen tussen 08.00 – 16.00 uur van harte welkom in onze bouwkeet. U kunt een mail sturen aan aquarius@eracontour.nl en dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Wederom hartelijk dank voor uw geduld en begrip! Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en horen het graag als u nog vragen of opmerkingen heeft.


Hartelijke groet,
namens het team van ERA Contour                namens Eigen Haard
 

Antoon Hoogveldt                                                 Thijs Faber

Hoofduitvoerder                                                    Projectontwikkelaar