AQUARIUS

AMSTELVEEN

Update bouwwerkzaamheden juni 2022


Beste buren,

Het is weer tijd voor nieuws van de bouwplaats van de nieuwe Aquarius. Afgelopen zaterdag was de ‘Dag van de Bouw’. Hét moment om een kijkje te nemen op de bouw en te zien waar we de afgelopen maanden zo hard aan hebben gewerkt.

Er was een springkussen voor de allerkleinsten en een koffie corner met vers gemaakte stroopwafels. Bezoekers konden de modelwoning bezichtigen en met de goederenlift naar het dak. Ook de nieuwe lift op de begane grond was onderdeel van de wandeling over het bouwterrein.

We hopen dat we dat we u persoonlijk gesproken hebben om u bij te praten over de werkzaamheden voor de aankomende periode en de planning. Heeft u het gemist? Dan hierbij een update.

Sloopwerkzaamheden

We zijn blij dat de sloop voorspoedig verloopt. Voor de zomervakantie zijn we klaar met de grote sloopwerkzaamheden. Nu de zon zich geregeld laat zien en u de ramen en deuren vaker open heeft, beseffen we dat u meer overlast heeft ervaren van de werkzaamheden. We willen u dan ook bedanken voor uw begrip en geduld de afgelopen periode.

Nu de grote sloop is gerealiseerd, blijft alleen het boor- en hakwerk voor de nieuwe stroom- en waterleidingen in de muren over. Dit zal zeker geen grote overlast veroorzaken.

Opbouwen van de nieuwe Aquarius

Nu de sloopwerkzaamheden zo goed als afgerond zijn, kunnen we op volle stoom verder met de opbouw en de gevelafwerking.

Trappenhuizen

In plaats van één hoofdentree komen er dadelijk vier entrees. En daar horen ook nieuwe trappenhuizen bij. Op dit moment zijn we bezig met de opbouw van de nieuw te maken prefab trappenhuizen. De elementen zijn in de fabriek gemaakt en worden op de bouwplaats verwerkt.

Het eerste trappenhuis is gerealiseerd en de tweede is voor de zomervakantie klaar. De derde en vierde volgen na de vakantie.

Overige werkzaamheden

  • Naast de nieuwe entrees komt bovenop beide gebouwen een extra laag met woningen. Deze week gaan we hiermee starten.
  • Op dit moment zijn nog niet alle gevels dicht. Begin jullie gaan we beginnen met de gevelsluiting. Voor het einde van het jaar, zo rond de feestdagen, zullen alle gevels weer gesloten zijn.
  • Na de zomervakantie, medio september, gaan we van start met de binnen afbouw. Hier zijn we ongeveer een jaar mee bezig.

Planning oplevering

De verwachting is dat alle woningen voor de zomervakantie van 2023 gereed zijn. De planning van de opleveringen valt vermoedelijk deels voor de zomervakantie van 2023 en deels erna.

De werktijden blijven onveranderd

We starten op zijn vroegst om 07.00 uur en werken tot 16.00 uur. Werkzaamheden na 16.00 uur beperken we tot een minimum en we blijven ons best doen voor een zo laag mogelijk overlastniveau.  Hierbij blijven we altijd binnen de wettelijke normering.

Zomervakantie: vrijdagmiddag 22 juli t/m zondag 21 augustus

Nog zo’n zes weken en dan leggen we op de bouwplaats vier weken de werkzaamheden neer want de zomervakantie, oftewel bouwvak, staat voor de deur.

De bouwplaats is gesloten vanaf vrijdagmiddag 22 juli t/m zondag 21 augustus. Ook ons kantoor is gesloten. Mails verstuurd aan aquarius@eracontour.nl worden pas na de zomersluiting weer in behandeling genomen.

Bewuste Bouwers
Wij doen ons best om de overlast voor u als omwonende tot een minimum te beperken. ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij “Bewuste Bouwers”. Dat betekent dat wij gedragsregels hanteren die tot doel hebben de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk te beperken.

Mocht u desondanks toch een melding willen doen, dan kunt u dit doen bij TBI Direct via telefoonnummer 0900 - 824 34 73 (€0,025 / minuut) of via www.bewustebouwers.nl (kosteloos).

Wij wensen u een mooie zonnige zomer toe en verwachten u in september een nieuwe update te kunnen geven.


Hartelijke groet,
namens het team van ERA Contour                namens Eigen Haard
 

Antoon Hoogveldt                                                  Thijs Faber

Hoofduitvoerder                                                     Projectontwikkelaar