AQUARIUS

AMSTELVEEN

Update bouwwerkzaamheden september 2022


Beste buren,

De bouwwerkzaamheden zijn na de zomervakantie weer opgestart. Door het aanhoudende mooie weer heeft u  ongetwijfeld vaak in de tuin of op het balkon genoten van het heerlijke zomerse weer. Ook hebben de ramen en deuren vaak opengestaan. Deze periode is voor u als omwonende helaas ook de periode geweest waarin u de meeste overlast van onze bouwwerkzaamheden heeft ervaren.

Hierbij een overzicht van de werkzaamheden tot einde jaar:

De voortgang van de sloopwerkzaamheden

De grote sloopwerkzaamheden zijn voor de zomervakantie afgerond. Nu de grote sloop is gerealiseerd, blijven er nog kleine werkzaamheden over. Dit zal zeker geen grote overlast meer veroorzaken.

Opbouwen van de nieuwe Aquarius

Nu de sloopwerkzaamheden op z’n eind lopen, kunnen we op volle stoom verder met de opbouw, de gevelafwerking en de binnen werkzaamheden.

Nieuwe liften

Aquarius gaat van één naar vier entrees. Daar maken we extra liftschachten voor. Twee van de vier nieuwe lift locaties zijn gerealiseerd. We zijn nu bezig met de overige twee locaties. De werkzaamheden en de bijkomende zware transporten duren tot circa medio november.  

Het maken van deze laatste twee lift locaties geeft geen geluidsoverlast. De liften worden prefab in het werk gemonteerd. De transporten van materiaalaanvoer kunnen wat overlast geven maar omdat de materialen direct op de bouwplaats worden geplaatst, blijft dit tot een minimum beperkt.

Dakopbouw

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de houten opbouwen op de daken. Deze werkzaamheden duren tot eind november. Begin oktober gaan we starten met de gevelbeplating op deze houten dak opbouwen. Na de vakantie is ook de dakdekker aan de slag gegaan. Van deze werkzaamheden op het dak ondervindt u geen (geluids)overlast.

Gevelafwerking

De gevels krijgen een nieuw uiterlijk en worden voorzien van steenstripjes. Ook zijn we bezig met het plaatsen van de kunststof kozijn. Zie de foto hieronder hoe dit eruit komt te zien. Beide werkzaamheden brengen geen overlast met zich mee.

Binnen werkzaamheden

Vanaf begin oktober gaan we starten met de binnen werkzaamheden. Hier zijn we de aankomende periode zoet mee. Deze werkzaamheden lopen door tot aan de zomervakantie 2023. De binnen bouwwerkzaamheden brengen geen overlast met zich mee. Deze werkzaamheden gaan van start nadat de ramen zijn geplaatst.

Leuk om te vermelden is dat alle terugkomende huurders – en dat zijn er 15 in totaal – hun keuzepakket voor hun woning hebben uitgekozen.

We starten op zijn vroegst om 07.00 uur en werken tot 16.00 uur
Werkzaamheden na 16.00 uur beperken we tot een minimum en we zorgen voor een zo laag mogelijk overlastniveau. We blijven altijd binnen de wettelijke normering. Het geluidsoverlast, zoals boren en kloppen, is sterk verminderd ten opzichte van vóór de zomerperiode. Het werkverkeer voor de aan- en afvoer van materialen blijft de aankomende periode onveranderd.

Bewuste Bouwers
Wij doen ons best om de overlast voor u als omwonende tot een minimum te beperken. ERA Contour is als bouwbedrijf aangesloten bij “Bewuste Bouwers”. Dat betekent dat wij gedragsregels hanteren die tot doel hebben de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk te beperken. Mocht u desondanks toch een melding willen doen, dan kunt u dit doen bij TBI Direct via telefoonnummer 0900 - 824 34 73 (€0,025 / minuut) of via www.bewustebouwers.nl (kosteloos).

Wij houden u op de hoogte
Wij verwachten u rond de jaarwisseling een nieuwe update te kunnen geven. Heeft u in de tussentijd vragen? U bent op werkdagen tussen 08.00 – 16.00 uur van harte welkom in onze bouwkeet. U kunt een mail sturen aan aquarius@eracontour.nl en dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken.

Alvast hartelijk dank voor uw geduld en begrip! Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en horen het graag als u nog vragen of opmerkingen heeft.


Hartelijke groet,
namens het team van ERA Contour                     namens Eigen Haard
 

Antoon Hoogveldt                                                 Thijs Faber

Hoofduitvoerder                                                    Projectontwikkelaar