CONCORDE

UTRECHT

Een eerste update


Een nieuwsbrief over de nieuwbouw
Binnenkort gaan wij van bouwer ERA Contour bij u in de buurt aan de slag met de nieuwbouw van project Concorde. En omdat wij te gast zijn in uw buurt, stellen we ons graag netjes aan u voor. Dat doen we met deze nieuwsbrief. Daarna houden we u via de website www.eracontourbouwt.nl/projecten/concorde graag regelmatig op de hoogte over wat er rondom de nieuwbouw gebeurt en welke overlast u hiervan eventueel kunt verwachten.

Dit is Concorde
In opdracht van ontwikkelaar DUQER bouwt ERA Contour het nieuwbouwproject Concorde in deelgebied 6 van de Merwedekanaalzone. Aan de Eendrachtlaan maakt het bestaande kantoorpand Beneluxstaete plaats voor 2 woongebouwen met in totaal 215 appartementen. Een fraai 16 verdiepingen tellende woontoren en een lager carrévormig woongebouw van 7 verdiepingen met binnentuin. Ook komen er 82 parkeerplaatsen in een half verdiepte parkeerkelder. De appartementen komen beschikbaar voor de verhuur. Meer informatie daarover volgt op een later moment via de verhuurder. De oplevering staat gepland voor eind 2024.

ERA Contour bouwt Concorde
Omdat wij binnenkort starten met de eerste werkzaamheden, vertellen we u graag wie wij zijn.

Bij ERA Contour ontwikkelen, bouwen en onderhouden we woningen. Dat doen we met ons hoofd én met ons hart. Wij kijken namelijk verder dan mooie woningen van goede kwaliteit alleen. Alle medewerkers van ERA Contour werken vanuit passie. Hun passie voor de stad, de buurt én de bewoners. Want als de huidige én nieuwe bewoners gelukkig zijn in de buurt waar zij wonen, dan zijn wij gelukkig!

ERA Contour is gevestigd in Zoetermeer. We zijn actief in de Randstad, en net daarbuiten. Van Bergen op Zoom tot aan Alkmaar. En binnenkort dus bij u in Utrecht! Wij werken vaak middenin de stad. Dat betekent ‘werken op een postzegel’: met weinig ruimte rondom de bouwplaats en veel contact met direct omwonenden. We kijken ernaar uit ook in uw buurt aan de slag te gaan en deze uiteindelijk nog mooier achter te laten dan hij nu al is!

Dit gebeurt er de komende tijd rondom de nieuwbouw
In de week van 11 oktober verwachten wij te starten met voorbereidende werkzaamheden. U zult zien dat de bouwhekken en een bouwkeet geplaatst worden en dat er op verschillende plekken wat grond afgegraven wordt. Binnen een paar weken starten we daarna met de asbestsanering en sloop van het huidige kantoorpand. Dit gebeurt door sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde. De sloper verwacht ongeveer 12 weken nodig te hebben voor de sanering en sloop. Het doel is om voor de Kerst klaar te zijn.

Begin volgend jaar starten we met ‘het echte werk’: het aanbrengen van de damwanden én de heiwerkzaamheden. De damwanden zijn nodig om de grond onder en om het project op z’n plaats te houden en het grondwaterpeil in de omgeving gelijk te houden. De damwanden worden langs de grenzen van de nieuwbouw in de grond aangebracht. Daarna kunnen we verder met de heiwerkzaamheden. Dit houdt in het aanbrengen van palen tot diep in de grond, die samen de stabiele ondergrond vormen waarop de gebouwen straks gebouwd kunnen worden. In het project Concorde maken we gebruik van boorpalen. Deze worden, zoals de term al doet vermoeden, in de grond geboord. Het grote voordeel daarvan is dat u minder geluidsoverlast ervaart dan bij traditionele heipalen. In plaats van de doffe klappen van een heistelling, wordt bij boorpalen een koker in de grond geboord, die ter plekke volgestort wordt met beton, waardoor een paal ontstaat.

We denken medio februari te starten met het aanbrengen van de boorpalen. Naar verwachting neemt het boorwerk van deze palen zo'n 10 weken, aansluitend, in beslag. Dus zoals het er nu naar uitziet, zitten alle palen half mei in de grond. Als dat zover is, kunnen we van start met de bouw.

Dit kunt u merken van onze werkzaamheden
Vanaf het moment dat de bouwhekken geplaatst worden, is een aantal parkeerplekken bij Holland2Stay Flying Deer afgezet. Deze ruimte hebben wij nodig om veilig aan de slag te kunnen. Over deze afsluiting hebben wij afspraken gemaakt met Holland2Stay. Als de asbestsanering van start gaat, kunt u mensen in witte pakken voorbij zien komen. Zij zorgen ervoor dat het asbest dat in het huidige pand aanwezig is, op een veilige manier afgevoerd wordt, zonder gezondheidsrisico’s voor zichzelf en voor de omgeving. Als we starten met het aanbrengen van de damwanden, kunnen geluid en trillingen vrijkomen. Daar kunt u overlast van ervaren. Wij doen ons best deze overlast zo veel mogelijk te beperken, maar voorkomen kunnen we dat helaas niet. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft. Deze werkzaamheden duren gelukkig maar enkele weken. Van het aanbrengen van de boorpalen merkt u daarentegen waarschijnlijk niet veel. De enige geluidsoverlast die u hiervan kunt verwachten, is het geluid van de machines die staan te draaien en de betonwagens die dagelijks af en aan rijden voor het aanleveren van beton.

Wij houden u op de hoogte
Na deze nieuwsbrief, ontvangt u van ons nog één keer een nieuwsbrief op papier. Verder informeren wij u graag over onze werkzaamheden via de website www.eracontourbouwt.nl/projecten/concorde. Hier vindt u regelmatig updates over de bouw en de eventuele overlast die u hiervan kunt verwachten. Op deze pagina kunt u ook uw mailadres achterlaten, dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden.

ERA Contour is aangesloten bij Bewuste Bouwers
Binnenkort start ERA Contour met de nieuwbouw. Het is goed te weten dat wij zijn aangesloten bij Bewuste Bouwers (www.bewustebouwers.nl). Dat betekent dat wij gedragsregels hanteren die tot doel hebben de overlast voor de omgeving van een bouwplaats zo veel mogelijk te beperken. Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u dit altijd melden via de website van Bewuste Bouwers of via TBI Direct op telefoonnummer 0900-8243473.


Bekijk ook

Uw contactpersoon

Team Concorde

Andere berichten

Fijne feestdagen!

Met de feestdagen in het vooruitzicht hierbij een nieuwe update vanaf...

Een mooie zomer gewenst!

Nog een paar dagen en dan is het stil op de bouwplaats. Onze...

Werkzaamheden 5 april verschuiven naar 13 april

Woensdag 5 april zouden we verder gaan met het storten van de...

Nieuwsbrief 10 | 2023

Mogelijke overlast door vlinderen van beton  Ken je de gladde...

Wij wensen u fijne feestdagen!

De feestdagen staan voor de deur! Tijd om het kerstdiner voor te...

Nieuwsbrief 9 | 2022

Heiwerk zit er bijna op Het heiwerk zit er inmiddels bijna op. De...

Nieuwsbrief 8 | 2022

Vorige week berichtten we over onze heistelling die kapot is. Er...

Nieuwsbrief 7 | 2022

Heistelling kapot Zoals u wellicht is opgevallen, is onze heistelling...

Nieuwsbrief 6 | 2022

Mogelijk meer overlast Vanaf deze week verwachten wij iets meer...

Nieuwsbrief 5 | 2022

Heistelling geleverd en opgebouwd Vlak voor het weekend geven we u...

Nieuwsbrief 4 | 2022

De bouwvakantie staat voor de deur. Van 25 juli t/m 12 augustus gaan...

Newsletter 4 | 2022

It's almost time for a summerbreak! We are going on holiday from 25...

Nieuwsbrief 3 | 2022

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de reden van de vertraagde...

Newsletter 3 | 2022

We’d like to use this newsletter to inform you about the reason...

Update werkzaamheden Concorde

De sloop van het pand Beneluxstaete vordert! In de week van 13 juni...

Update Concorde | ENGLISH VERSION

The demolition of the Beneluxstaete building is progressing! In the...

Nieuwsbrief 2 | 2022

Dit gebeurt er de komende tijd rondom de nieuwbouw In de vorige...

Newsletter 2 | 2022

This will happen in the coming time In the previous newsletter we told...

Newsletter 1 | 2021

A newsletter about the new construction project Soon we, from building...