CONCORDE

UTRECHT

Nieuwsbrief 3 | 2022


In deze nieuwsbrief informeren wij u over de reden van de vertraagde sloopwerkzaamheden en de te verwachten werkzaamheden voor de komende periode.

Sloop vertraagd (verstopt asbest)
Zoals u misschien wel heeft gemerkt is de sloper die wij in de arm hebben genomen behoorlijk vertraagd. De hoofdreden voor de vertraging is dat er tijdens de sloop tot tweemaal toe meer asbest in het (toen te slopen) gebouw is gevonden. Vervolgens moest er ook tweemaal een nieuwe asbestinventarisatie plaatsvinden, lag het slopen tussentijds deels stil en moest er een andere sloopmethode worden gekozen.

In plaats van de manier van slopen zoals oorspronkelijk was bedacht, moest het gebouw naar aanleiding van de aanvullende onderzoeken, opeens grotendeels worden gedemonteerd voordat het resterende beton met de knijper in stukjes kon worden geknipt. De sloopwerkzaamheden van het pand Beneluxstaete zijn nu echt bijna voorbij. Het gebouw is in stukken geknepen. De sloper heeft beloofd in de loop van volgende week, uiterlijk woensdag 6 juli het sloopwerk compleet af te ronden.
 

Overlast die u binnenkort kan verwachten
In de laatste nieuwsbrief/update gaven wij aan dat de benodigde puinbreker in de week van 13 juni zou starten. Dit is een week later geworden. Maandag 20 juni is de puinbreker aangeleverd en is onze sloper gestart met het verpulveren en het afvoeren van het puin die nu nog op het terrein ligt. Gezien de vertraagde levering van de puinbreker, heeft onze sloper in plaats van de benoemde drie weken werk beloofd het resterende werk in twee weken uit te kunnen voeren.

Om het resterende puin toch binnen de gegeven tijd af te voeren, maakt onze sloper gebruik van de gegeven werktijden waarbinnen wij van de gemeente Utrecht toestemming hebben om te werken. Deze werktijden zijn van 7:00 uur ‘s ochtends tot 19:00 uur ‘s avonds. Dit zijn langere werkdagen dan wij tijdens de bouwperiode maken. Tijdens de bouwperiode werken wij (onder normale omstandigheden) tot 17:00 uur.
 

Update werkzaamheden bouw
In de laatste nieuwsbrief spraken we over het aanbrengen van damwanden. Dit is vanwege de grondwaterstand die momenteel lager is dan voorheen gemeten, niet nodig. Voor ons een voordeel, omdat wij de bouw sneller kunnen starten en voor u omdat dit een hoop herrie scheelt.

Vanaf half juli starten wij dan met het echte werk, het heiwerk en vervolgens de rest van de fundering. Zoals u eerder in onze nieuwsbrief heeft gelezen, gebruiken wij voor het heiwerk een trillingsvrij systeem, waardoor u naar verwachting als omwonende minder trillingen en herrie zal ervaren ten opzichte van traditioneel heiwerk. Het op- en afbouwen van de heistelling kan echter wel wat herrie geven, maar dat is voor beide gelukkig eenmalig.

Tot die tijd zitten wij natuurlijk niet stil. Als het puin na volgende week is verdwenen, maken wij het terrein klaar om te bouwen. Bij deze werkzaamheden verwachten we weinig tot geen geluidsoverlast.
 

Vragen of overlast? Spreek ons aan!
In het eerste halfjaar van het jaar 2024 verwachten wij onze werkzaamheden in uw buurt af te ronden. Tot die tijd zijn wij (als tijdelijke buur) te gast en willen wij graag fijne buren voor u zijn. Wij nemen u als buur serieus.

Mocht u overlast ervaren en/of vragen hebben, voelt u zich vrij om ons aan te spreken. Ons uitvoeringsteam is dagelijks aanwezig op het bouwterrein en onze (eigen) medewerkers zijn te herkennen aan de blauwe en witte bouwhelmen met een ERA Contour / TBI logo.

Klacht eenvoudig online melden
Mocht het toch spannend zijn ons aan te spreken of bent u gewoon niet in de gelegenheid, dan kunt u altijd gebruik maken van het klachtenportaal bij ‘Bewuste Bouwers’. Dit is de directe link naar ons project: https://www.verbeterdebouw.nl/?bouwplaats_id=141090

Klachten die via bovenstaande link worden gemeld, komen direct bij ons (team Concorde) binnen en daar kunnen wij sneller op reageren dan een klacht die via ons kantoor binnenkomt.


Bekijk ook

Uw contactpersoon

Team Concorde

Andere berichten

Fijne feestdagen!

Met de feestdagen in het vooruitzicht hierbij een nieuwe update vanaf...

Een mooie zomer gewenst!

Nog een paar dagen en dan is het stil op de bouwplaats. Onze...

Werkzaamheden 5 april verschuiven naar 13 april

Woensdag 5 april zouden we verder gaan met het storten van de...

Nieuwsbrief 10 | 2023

Mogelijke overlast door vlinderen van beton  Ken je de gladde...

Wij wensen u fijne feestdagen!

De feestdagen staan voor de deur! Tijd om het kerstdiner voor te...

Nieuwsbrief 9 | 2022

Heiwerk zit er bijna op Het heiwerk zit er inmiddels bijna op. De...

Nieuwsbrief 8 | 2022

Vorige week berichtten we over onze heistelling die kapot is. Er...

Nieuwsbrief 7 | 2022

Heistelling kapot Zoals u wellicht is opgevallen, is onze heistelling...

Nieuwsbrief 6 | 2022

Mogelijk meer overlast Vanaf deze week verwachten wij iets meer...

Nieuwsbrief 5 | 2022

Heistelling geleverd en opgebouwd Vlak voor het weekend geven we u...

Nieuwsbrief 4 | 2022

De bouwvakantie staat voor de deur. Van 25 juli t/m 12 augustus gaan...

Newsletter 4 | 2022

It's almost time for a summerbreak! We are going on holiday from 25...

Newsletter 3 | 2022

We’d like to use this newsletter to inform you about the reason...

Update werkzaamheden Concorde

De sloop van het pand Beneluxstaete vordert! In de week van 13 juni...

Update Concorde | ENGLISH VERSION

The demolition of the Beneluxstaete building is progressing! In the...

Nieuwsbrief 2 | 2022

Dit gebeurt er de komende tijd rondom de nieuwbouw In de vorige...

Newsletter 2 | 2022

This will happen in the coming time In the previous newsletter we told...

Nieuwsbrief 1 | 2021

Een nieuwsbrief over de nieuwbouw Binnenkort gaan wij van bouwer ERA...

Newsletter 1 | 2021

A newsletter about the new construction project Soon we, from building...